ΑΚΟΥΣΤΕ NLPRADIO
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Εαν μπαίνετε με Google Chrome και δεν μας ακούτε, παρακαλούμε ανοίξτε την σελίδα με εναν απο τους παρακάτω browsers, είτε με Mozilla Firefox είτε με Opera
Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

"Στο όνομα του ρόδου" Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας


Γυναίκες από το χώρο της τέχνης και των γραμμάτων (ποιήτριες, πεζογράφοι, ηθοποιοί, τραγουδίστριες, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί κ.ά) διαβάζουν ποιήματα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του "Performing Poetry On the Road - Η ποίηση on the Road", στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στις 15.00

Την ποιητική performance επιμελούνται η σκηνοθέτης και περφόρμερ Μαρίνα Μέργου και η ποιήτρια και ηθοποιός Πελαγία Φυτοπούλου.

Οι γυναίκες απαντούν με ποίηση στην εναντίον τους βία, απαντούν μ’ένα ρόδο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και φτιάχνουν μια μοναδική performance, ένα νυφικό με ποιήματα.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Ταμπάκη.

Θα διαβάσουν τα ποιήματα τους οι: Κωνσταντίνα Κορυβάντη, Μάνια Μεζίτη, Βασιλεία Οικονόμου, Ελένη Παπαλαμπροπούλου, Ευσταθία Παύλου, Εύα Σπαθάρα, Ελένη Τζατζιμάκη, Πελαγία Φυτοπούλου, Μαρία Χρυσικού.

Συμμετέχουν επίσης οι καλλιτέχνιδες: Βίλμα Ανδριώτη, Κατερίνα Βελλοπούλου, Μαρία Βλάχου, Αρετή Δερμάτη, Ευδοκία Δεληπέτρου, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Γεωργία Καρλατήρα, Βούλα Κοκονού, Χριστίνα Κωστέα, Έσθερ Λουκά, Λένα Μαραβέα, Μαρίνα Μέργου, Σταυρούλα Μιχελή, Άννα Οταπασίδου, Αδαμαντία Φυτιλή, Εύη Χειμώνα.

Σκίτσο: Χριστίνα Κούρτη

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32 Τηλέφωνο: 2104143310, 2104143320

8 Μαρτίου 2020
15:00


Είσοδος ελεύθερη.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου