Ακούστε μας Live





Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Πέντε λόγοι για να μην δεις μια ταινία




Θέλεις να πας σινεμά και αμφιβάλλεις για την ποιότητα της ταινίας; Ο Guardian συγκέντρωσε μερικούς καλούς λόγους για να σε προφυλάξει από την ανία ενός κακού έργου.

Εμπάργκο στις κριτικές
Αν πλησιάζει η μέρα της κυκλοφορίας της ταινίας στα σινεμά και δεν έχετε διαβάσει ούτε ένα ίχνος κριτικής, αυτό σημαίνει πως η εταιρία παραγωγής έχει κάνει εμπάργκο προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά από το αναμενόμενο" θάψιμο" από τους κριτικούς.

Διάρκεια κάτω από 90 λεπτά
Ακούγεται ίσως υπερβολικό, αλλά, αν η ταινία για την οποία είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε, δεν είναι μικρού μήκους και διαρκεί λιγότερο από 90 λεπτά, σημαίνει συνήθως ένα και μόνο πράγμα: την έχουν πετσοκόψει στο μοντάζ μπας και γίνει πιο συμπαγής και να μπορεί να βλέπεται. 

Φήμες σχετικά με την παραγωγή 
Έχει αλλάξει η ημερομηνία κυκλοφορίας; Έχουν γίνει επιπλέον γυρίσματα; Έχουν φύγει σημαντικά μέλη της ομάδας παραγωγής πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα;. Κυκλοφορούν φήμες ότι οι ηθοποιοί σφάζονται; Όλα αυτά συνηγορούν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κατώτετο του αναμενομένου. 

Αφίσες δίχως διθυραμβικές κριτικές
Συνήθως στις αφίσες φιλοξενούνται ολιγόλογες ατάκες από τις σημαντικότερες καλές κριτικές για μια ταινία. Αν μια αφίσα, λοιπόν, δεν αναφέρει τίποτα από καλές κριτικές, είναι γιατί -πιθανότατα- δεν υπάρχουν. 

Συνεντεύξεις για οτιδήποτε άλλο εκτός της ταινίας
Αν οι ηθοποιοί πιστεύουν ότι η ταινία τους είναι καλή τότε δεν σταματάνε να μιλάνε γι’ αυτή. Αν όμως, ξέρουν ότι έπαιξαν σε κάτι που δεν άξιζε τον κόπο, τότε μάλλον στις συνεντεύξεις προώθησής της θα μιλάνε για οτιδήποτε εκτός της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου