Ακούστε μας Live





Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Kαλλιτέχνης μετατρέπει τα παξιμάδια, τα μπουλόνια και τα παλιοσίδερα σε ζωντανά γλυπτά ζώων


Ενώ οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε παλιά εξαρτήματα αυτοκινήτων και αχρησιμοποίητα μαχαιροπίρουνα στην αποθήκη, ένας καλλιτέχνης με έδρα το Όρεγκον, ο Brian Mock, μετατρέπει τα παλιοσίδερα σε φανταστικά υπαίθρια γλυπτά. 
Scrap Metal Art by Brian MockScrap Metal Art by Brian Mock
Συλλέγει  τα απορριφθέντα υλικά - όπως βίδες, παξιμάδια - και τα συναρμολογεί σε μορφές ανθρώπων και ζώων.

Ο Mock διερευνά πολλές καλλιτεχνικές πρακτικές από νεαρή ηλικία, αλλά ανακάλυψε την αγάπη του για την τέχνη στη δεκαετία του 1990. Δίδαξε τον εαυτό του πώς να συγκολλήσει, επιτρέποντάς του να απεικονίσει τις καλλιτεχνικές του ιδέες ως μεταλλικά γλυπτά.  
 Scrap Metal Art by Brian Mock
Σήμερα, δημιουργεί ολόκληρο ζωολογικό κήπο μεταλλικών ζώων - συμπεριλαμβανομένων σκύλων, γάτων και λιονταριών μεγαλύτερων από τη ζωή - όλα από 100% υλικά που έχουν αναγεννηθεί.  
Scrap Metal Art by Brian MockScrap Metal Art by Brian Mock
Ο Mock επιλέγει προσεκτικά κάθε κομμάτι παλιοσίδερου για να ταιριάζει στις μορφές των υποκειμένων του - οι ουρές των σκύλων απεικονίζονται ως εύκαμπτες μεταλλικές αλυσίδες και τα δισκοειδή αυτιά είναι κατασκευασμένα από μεγάλα φύλλα καμπυλωτού χάλυβα.

«Η παράδοση των παλιών, καθημερινών αντικειμένων μιας νέας ζωής ως ένα γλυπτό είναι μια καλλιτεχνικά απαιτητική, αλλά ευχάριστη διαδικασία», λέει ο Mock. "Η δουλειά μου έχει σχεδιαστεί για να τονίσει την επινοητικότητα και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή του θεατή. Οι αντιδράσεις του κοινού τροφοδοτούν τη δημιουργικότητά μου και με βοηθούν να φέρω τα οράματά μου στη ζωή ".
  
Scrap Metal Art by Brian Mock

He chooses each piece of scrap metal carefully to fit the forms of his subjects.

Scrap Metal Art by Brian MockScrap Metal Art by Brian MockScrap Metal Art by Brian MockScrap Metal Art by Brian MockScrap Metal Art by Brian Mock 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου